«ДОКТОРСКАЯ КОЛБАСА» НЕГА БУНДАЙ ДЕБ АТАЛАДИ.

«ДОКТОРСКАЯ КОЛБАСА» НЕГА БУНДАЙ ДЕБ АТАЛАДИ.

1936 йили колбасанинг янги «докторская» сорти ишлаб чиқарила бошланди. Гражданлар уруши ва ўша давр хонликлари зулми натижасида ўз саломатлигини йўқотган инсонларнинг соғлигини тиклашга қаратилган бу махсулот, ёғлилик даражаси паст бўлгани сабабли Соғлиқни сақлаш халқ комиссариати томонидан диетик махсулот саналган ва докторлар тавсиясига биноан деган мақсадда «докторская колбаса» номини олган.


Айнан шундай номланиши унинг оммабоплашишига ва тез орада қалбакилаштирилишига хам сабаб бўлган. Колбасанинг асл классик рецепти 25% олий навли гўшт, 25% ёғсиз, чўчқа гўшти, 45% ярим ёғли чўчқа гўшти, 3% товуқ тухуми, 2% сут уни ва зираворлар тутган.

© www.gepamed.uz